RIKA AromaÉkszer - Mini illatpárologtató kerámiából

Érezted már úgy, hogy egyszerűen
nem bírod tovább…

…és legalább 1 nap szünetet kérnél, hogy
kicsit pihenhess és kikapcsolódj?
Úgy érzed, hogy hatalmas rajtad a felelősség és bár
igyekszel mindent megtenni, mégsem tudsz megfelelni senkinek…

Egész nap robotolsz a munkahelyeden, hazaesel és otthon is várnak a feladatok… Nekiállsz főzni, mosni, takarítani, majd vacsora után jöhet a „jól megérdemelt” mosogatás is… Bezuhansz az ágyba és cikáznak az agyadban a gondolatok… „Mit felejtettem el? Mit kell holnap csinálni? Mennyi időm lesz rá? Odaérek majd? Miért? Hogyan? Mikor? stb…”

Természetes, hogy szeretnél minden téren, mindenkinek maximálisan megfelelni, legyen szó a munkahelyeden a főnködről, a gyerekeidről, a férjedről, vagy a barátaidról, akikre sokszor már egyáltalán nem is jut időd, sem energiád.

ITT az IDEJE VÉGRE ELENGEDNI MAGAD!

Én is éveken át lelkiismeretesen napról napra végigküzdöttem minden napot, azonban rájöttem, hogy ezt így nem lehet egy életen át csinálni.
TÜRELMETLEN lettem, IDEGES és KIMERÜLT, hisz sokszor éjszakákon át virrasztottam, mert folyamatosan pörgött a fejemben a sok-sok tennivaló…

Úgy éreztem, hogy ENNEK SOSEM LESZ VÉGE!!!… KIKÉSZÜLTEM, egyik betegség jött a másik után és éreztem, így már senkinek nem tudok megfelelni. Azt vettem észre, hogy egyre eltávolodom a családomtól is és már nem szeretnek velem beszélni, mert tudják, hogy idegesen válaszolok, kiabálok és bármiféle ok nélkül, mindenen kiakadok…

„DÖNTÖTTEM! Ez nem mehet így tovább!
KEZELNEM KELL a STRESSZT és egészségesebben kell élnem…”
Csak ez járt a fejemben, végre ismét ÉLVEZNI akartam az életem!

Kutatni kezdtem… és hamar találtam is egy rakás gyógyszert és orvosi kezelést, de nincsenek 100 ezreim orvosokra és gyógyszerpárti sem vagyok (mert minden gyógyszernek van mellékhatása, és ki tudja, hogy milyen problémákat hoz elő később), ezért tovább kutattam.
Ekkor bukkantam rá az illóolajokra… tudtam, hogy sok mindenre jók, de nem igazán foglalkoztam velük addig… nem hittem benne. A különböző illóolajok leírásai, számomra teljesen hihetetlen dolgokat ígértek, mit például:

  • évezredek óta használják stressz oldásra, szorongás enyhítésére – akár drámai hatás is elérhető vele
  • fertőtlenítőhatása van és gyorsítja a sebek gyógyulását
  • mindennapi panaszok enyhítésére kifejezetten hatékony (pl.: migrén, fejfájás, bőrkiütések, menstruációs panaszok, gyomorégés, stb.)
  • szezonális betegségek enyhítésére is alkalmas (pl.: megfázás, nátha, torokfájás, stb.)

NEM HITTEM EL, de ahogy kutattam, egyre több és több pozitív véleményt olvastam.

Így el kellett fogadnom, hogy ez tényleg MŰKÖDIK! Ráadásul nem is drága és szinte bárhol, bármikor alkalmazhatom.

Eldöntöttem, hogy kipróbálom…

Az illóolajakat rengetegféle módon lehet használni, de a legjobbat akartam…

Készítettem régebben illóolaj párologtatókat én is… Gondoltam azzal kipróbálom!
Igen ám, de az  az illóolajpárologtató ami itt volt a nappaliban, hát azt a múltkor véletlen eltörtem. Irány a műhely, de bizony ott sem volt már, mind elfogyott… Vicces volt ugyan, de nagyon idegesítő és bosszantó is egyben: egy keramikusnak ne legyen otthon illatmécsese?! Milyen dolog ez?

Kezemben egy levendula illóolajos üvegcsével töprengtem:

A kerámia illóolaj párologtatók szépek és dekoratívak, hangulatosak, de mint saját példám is mutatja, törékenyek… és az is előfordulhat, ha kifogy a tartályból a víz, a hő hatására megég, károsodik az illóolaj, akár be is lobbanhat. Csak felnőtt felügyelet mellett használható és éjszakára sem maradhat égve a párologtató, mert balesetveszélyes (felborulhat, leeshet, égési sérülést okozhat. Nem szabad gyúlékony tárgyak közelébe helyezni (függöny, fából készült tárgyak, ruházati cikkek) Egy-egy alkalommal akár 10-20 csepp is kell, hogy egy átlagos szobában/irodában érezhető legyen a hatása. …és helyhez kötött.

OK! Akkor nézzünk mást! Ahogy a kis unokám is mondja „Google a barátod!” 🙂

Körülnéztem a neten, találtam is szép és modern aroma diffúzorokat, melyek hálózatról, vagy akkumulátorról üzemeltethetőek. Kétségtelen előnyük, hogy melegítés nélkül, ultrahangos technológiával apró részecskékre képesek porlasztani az illóolajat. Hátrányuk viszont, hogy működésükhöz áram, vagy akkumulátor szükséges. És mellesleg, igen borsos az áruk is.

Eszembe jutott még az illatgyertya is. Míg a gyertya ég, a benne lévő olaj párolog. Hangulatos megoldás, a légtér illatosításra tökéletes, de nem igazán gyógyító hatású és hő hatására itt is károsodhat az illóolaj. No és ezt sem hagyhatjuk felügyelet nélkül. Ahol gyermek van ez bizony fontos szempont!

Tovább töprengtem és közben mérgelődtem: Nem igaz, hogy nem tudom kipróbálni!  Hogyan, mibe, mire lehetne cseppenteni?

Ja, igen! Olvastam azt is, hogy elalvás előtt a párnára is lehet levendulát cseppenteni és zsebkendőre is mehet pár csepp, azt néha szagolgathatjuk. De valahogy nem így képzeltem el ezt az egészet…

Olyan megoldást szerettem volna, amit bárhova magammal vihetek és bárhol, bármikor, egyéni igényeimnek megfelelően használhatok.
Míg ezen töprengtem, pillantásom az asztalon lévő ékszeres dobozból kikandikáló kerámia medálomra tévedt,
és akkor… leesett a tantusz…

Hát persze!
A kerámia medál! Arra lehet cseppenteni!

Az apró pórusok beszívják, tárolják és szép lassan el is párologtatják az illóolajat.
A nyakunkban, a lehető legjobb helyen van, hisz így minden lélegzetvételkor érezhetjük az illatot és annak jótékony hatását.

Éreztem, hogy megtalálom a problémámra a megoldást, ha az illóolajat és a kerámia ékszert összeházasítom! 🙂

Rögtön ki is próbáltam!

Cseppentettem egy csepp levendula illóolajat a kerámiamedálra, megvártam amíg teljesen felszívódott, majd a nyakamba tettem.

Aztán vettem egy nagy levegőt és mélyen beszívtam a levendula illatot.
Majd újra és újra…

Jó érzés volt…

Közben végeztem a dolgomat, elpakoltam, mostam, teregettem, aztán elmentem bevásárolni, majd meglátogattam édesanyámat. Mindvégig ott volt a nyakamban a medál, néha végigsimítottam rajta… Mire hazaértem, nyoma sem volt az idegességnek, feszültségnek… Pár óra alatt mintha újjászülettem volna! Megfőztem, jóízűen megvacsoráztunk, aztán elmosogattam. Bár kissé fáradtan bújtam ágyba, de meg kell mondjam, rég nem aludtam ilyen jól!

Másnap elkezdtem alaposabban tanulmányozni az illóolajok csodás világát, s közben arra gondoltam, ha

NEKEM SEGÍTETT, MÁSOKNAK IS SEGÍTHET…

és szépen nekiálltam tervezni és megvalósítani ötleteimet, elképzeléseimet.

ÍGY SZÜLETTEK MEG a RIKA AromaÉkszerek…

… a mini illóolaj párologtatók,
… a BÁRHOL és BÁRMIKOR
 feltehető, HORDHATÓ és HORDOZHATÓ dekoratív illatpárologtatók.
… önállóan ÉKSZERKÉNT is VISELHETŐK, de legfőbb feladatuk az illóolajok hordozása és párologtatása.

RIKA AromaÉkszer - Nyaklánc levendulalila szívmotívumos illatosítható medállal

Azóta, ha valami gondom van, először mindig adok egy esélyt az illóolajaknak:
egy csepp a medálra, nyaklánc a nyakamba…

Őszinte leszek… Számomra van amikor nagyon jól beválik, van amikor kevésbé, de
a jobb közérzethez mindenképpen hozzájárul!

Persze az illóolajokkal még én is ismerkedem, tanulom, kipróbálom, aztán, ha bejön a módszer, máskor is használom.

A legjobb az egészben az, hogy a  családom is mellém állt, s most már együtt, közös erővel váltjuk valóra elképzeléseinket. 🙂

RIKA AromaÉkszerek és az illóolajok segítségével minél több embernek szeretnénk segíteni, hogy a természet-adta lehetőségeket megismerjék és felfedezzék jótékony hatásukat.

Azt azért tudni kell, az illóolajok nem nem varázsszerek, de nagyon sok problémára nyújthatnak megoldást. Hogy kinek, melyik, mire válik be? Úgy látom az, kicsit egyénfüggő.

Az aromaterápia közérzetjavító hatása egyértelmű.
Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni!

A >>> RIKA AromaÉkszerek ebben segítenek!

*
* *

* * *

=====>>> FONTOS!
Aki nem jártas az illóolajok világában és nem ismeri a különféle olajok aromaterápiás hatásait, annak javasoljuk, kérje szakképzett aromaterapeuta tanácsát, segítségét!

* * *
* *
*

>>> KATTINTS IDE és nézz körül!
Illatosítható medálok, nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk, karkötők mellett, más aromaterápiás termékek, illóolajok is várnak Rád! 

Kíváncsi vagy mit mondanak azok, akik már kipróbálták a RIKA AromaÉkszereket?
VEVŐ-VÉLEMÉNYEK <<< Olvasd el!

RIKA AromaÉkszer - NYAKLÁNCOK - Triskelion medál

* * *

A 8 legújabb RIKA Kerámia- Gyöngy- és AromaÉkszer…

Címkék: , , , , , , , , , ,
  1. […] BALAZSINÉ BALASKÓ MÁRIA – RIKA AromaÉkszer – Kerámia ékszer és illóolaj párologtató egyben? – Miért javítja közérzetünket? – Hogy működik? – Mennyire hatékony? – Hogyan használjuk? Aromaékszerek – Aromakő – Autóillatosító Kapcsolódó blogbejegyzés: >>> Így születtek meg a Rika aromaÉkszerek […]