Illóolajokkal a test, a lélek és a szellem harmóniájáért!

Az aromaterápia, a nyugtató illóolajok jótékonyan befolyásolják szervezetünket.
Ehhez fontos a megbízható helyről származó, 100 % tisztaságú, természetes illóolajok használata!

Az illóolajok alkalmasak az egészség megőrzésére, a szervezet egyensúlyának fenntartására, helyreállítására, a jó közérzet biztosítására, betegségek megelőzésére, és testi, valamint lelki eredetű betegségek gyógyítására.

Az aromaterápiát kiegészítő gyógymódként, vagy alternatív gyógymódként alkalmazzák.

Nézzük! Hogyan használhatjuk az illóolajokat?
Milyen aromaterápiás módszerek vannak?

A teljesség igénye nélkül, röviden vegyük sorra a lehetőségeket!
Kezdjük a legismertebbel!

Párologtatás

Kerámia illóolaj párologtató, vagy elektromos aroma diffúzor segítségével párologtatjuk az illóolajokat, így fertőtleníthetjük egy-egy helyiség levegőjét, de a pislákoló aromalámpa fényével és illatával meghitt hangulatot is teremthetünk.

Inhalálás

Többnyire légúti megbetegedések esetén használatos módszer. Forró vízbe cseppentsünk pár csepp illóolajat és fejünket egy törölközővel, vagy lepedővel letakarva lélegezzük be a párát. Fokozottan figyeljünk, nehogy leforrázzuk, megégessük magunkat!

Száraz inhaláció

Illóolajok orron keresztüli közvetlen belélegzése. Az illóolajat papírzsebkendőre, vattapamacsra cseppentve szagolgatjuk, esetleg szagló üvegcsét használunk.
A RIKA AromaÉkszereket is e módszert figyelembe véve terveztük meg!

(KATT IDE! <<< Kicsit részletesebben bemutatjuk a száraz inhalációs lehetőségeket és azt, hogy az aroma ékszerek használata miben más, mint a többi aromaterápiás belélegzéses módszer?)

Gyógyító illatok & AromaÉkszer

Illóolajos fürdő

Készíthetünk immunerősítő, lázcsillapító, kényeztető fürdőt. Pár csepp illóolajat cseppentsünk kanálnyi tejszínbe, mézbe vagy tengeri sóra és így keverjük bele a fürdővízbe. Kisgyermekeknek aromavízzel készítsük a fürdőt!

Ilóolajos lábfürdő

Immunerősítés, lábápolás céljából készíthetünk illóolajos lábfürdőt.

Illóolajos lemosás, borogatás:

Elsősorban bőrelváltozások, sebek kezelésére hatékony külső módszer.

Bedörzsölés

A fájdalomhelyén bedörzsölve érzéstelenítő, fájdalomcsillapító hatású
Köhögéscsillapító és köptető hatáshoz mellkasra vagy a hátra kenve használható módszer.

Illóolajos masszázs

Az illóolajakat növényi olajjal elkeverve alkalmazzák. Az illóolaj a bőrön keresztül masszázs segítségével jut be a szervezetbe. Izomlazításra, immunrendszer erősítésére, kényeztetésre, stresszoldásra, vagy épp vágykeltésre szolgál.

Illóolajok belső alkalmazása:

Több olajat fűszerként is használunk, de konkrét betegség gyógyítására belsőleg is szokták  alkalmazni az illóolajokat. Különösen Franciaországban van nagy hagyománya ennek a módszernek. Hazánkban jelenleg nem engedélyezett.


FONTOS! Az itt található információk tájékoztató jellegűek. Aki nem jártas az illóolajok világában és nem ismeri a különféle olajok aromaterápiás hatásait, annak javasoljuk, kérje szakképzett aromaterapeuta tanácsát, segítségét!


KATT IDE! <<< Kicsit részletesebben bemutatjuk a száraz inhalációs lehetőségeket. … és hogy az aroma ékszerek használata miben más, mint a többi aromaterápiás belélegzéses módszer? 

Tarts velünk!

* * *

Viselj Te is RIKA AromaÉkszert és élvezd az aromaterápiás illatok jótékony hatását bárhol, bármikor!

* * *

A 4 legújabb RIKA AromaÉkszer…