7 jó tanács, hogy illóolajaink kiváló minősége sokáig megmaradjon és tovább élvezhessük jótékony hatásukat.

RIKA AromaÉkszerekhez mindenképp a 100 % tisztaságú illóolajokat és illóolaj keverékeket, természetes kivonatokat, esszenciákat javaslom használni, mert ezek energiával töltenek fel és testünket-lelkünket egyaránt gyógyíthatják.

Az illóolajok eltarthatósági ideje változó, de a citrusolajok (citromolaj, narancsolaj, mandarin olaj) szavatossága a legrövidebb, ezért ezekre különösen figyeljünk oda! Vásárláskor mindig ellenőrizzük, mi van az üvegcsére írva! Ha azt látjuk, hogy nincs ráírva, vagy hamarosan lejár a termék szavatossága, ne vegyük meg, keressünk más megbízható árusítóhelyet.

Azért, hogy megvásárolt illóolajaink kiváló minőségét minél tovább megőrizzük, feltétlenül fontos odafigyelni a tárolásukra.

Íme, a 7 jó tanács:

  • Az illóolajakat mindig sötét üvegekben tároljuk! (sötétbarna, sötétkék, sötétzöld). Ha nem ilyenben árusítják, azt ne is vegyük meg!
  • Az illóolajos üvegcséket fénytől, napfénytől, melegtől tartsuk távol!
  • Ha lehet, tegyük bele őket egy fedeles dobozba és keressünk neki egy hűvös helyet.
    Jó megoldás lehet pl. -télen, a fűtés idején is hűvösen maradó- kamra polca. Hűtőszekrényben is lehet tárolni.
  • Az illóolajos üvegcséket ne tároljuk fektetve, vagy fejre állítva! A tároló dobozban is ellenőrizzük, hogy nem dőltek-e el.
  • Illóolaj használata során figyeljünk rá, hogy ne érjünk a cseppentőhöz és soha ne nyúljunk bele az üvegbe! Így elkerülhetjük a bőr irritációt is.
  • Használat után minél előbb és jól zárjuk rá az üvegcsére a kupakját! Az illóolajak illékonyak, így ha nem tesszük rá az üveg tetejét, gyorsan elpárolognak és a levegővel érintkezve hamarabb oxidálódnak és tönkremennek.
  • Az illóolajokat mindig gyermekektől elzárva tároljuk!

A megbízható forrásból származó, 100 % tisztaságú illóolajok nem a legolcsóbb árkategóriás termékek közé tartoznak, ezért a pénztárcánkat is kíméljük, ha megfelelően tároljuk őket!

* * *

FONTOS!

===> Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek.

===> Aki nem jártas az illóolajok világában és nem ismeri a különféle olajok aromaterápiás hatásait, annak javasoljuk, kérje szakképzett aromaterapeuta tanácsát, segítségét!

===> Kérjük, figyelembe venni, hogy az aromaékszerek használata nem helyettesít semmilyen orvosi vizsgálatot és kezelést!

* * *


* * *

A 4 legújabb RIKA AromaÉkszer…

Címkék: ,