Mindent az aromaterápiáról dióhéjban

„Melyek a vírus-, baktérium-, és gombaölő illóolajok? Mikor milyen illóolajat párologtassunk? Melyek használhatók a babaszobában? Milyen eszközöket használjunk?…”

Többek között e kérdésekre is választ kaphattak a résztvevők egy különleges eseményen, melyet a kaposvári Pásztortáska Egészségbolt szervezett.
„Aromaterápia alapjai dióhéjban” címmel Hollódi Gergely aromaterapeuta – az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesületének elnöke tartott előadást és „aromás-illatos” bemutatót.

A jó kedélyű, családias hangvételű eseményen sok hasznos információt hallhattunk. Megismerkedtünk az aromaterápia kialakulásával, történetével, majd jött a „kitalálósdi” különböző illatokkal.
Illatkártyákat (különféle illóolajok kis papírcsíkra cseppentve) kapott minden résztvevő és megpróbáltuk kitalálni, hogy vajon milyen illat lehet, ami épp a kezünkben van…
Néha sikerült, néha közel jártunk a megoldáshoz, de legtöbbször nem volt helyes a válaszunk…

Személy szerint engem a Damaszkuszi rózsa illóolaj illata varázsolt el…
Nagggyon jó!

Érdekes, hogy egy adott növény illóolajának illata mennyire más lehet, ha ugyanazt a fajta növényt máshol, más körülmények között termesztik, vagy épp vadon található (pl. levendula).
Elképesztő, hogy mennyire befolyásolja a minőséget és az illatot, a talaj mellett az időjárás is! A szél erőssége, a levegő hőmérséklete, a páratartalom, a csapadék mennyisége, stb. mind-mind hozzájárul az illathoz.

Az illóolajok felhasználási lehetőségeiről is sok információt hallhattunk. Hihetetlen, milyen sokféle módon használhatók és milyen sokrétűen alkalmazhatók.

Az összejövetel befejezéseként Stanics Adrienn saját készítésű finom levendulaszörpjét is megkóstolhattuk!

Programajánló:
Aki szeretne belemélyedni az illóolajok világába, aki szeretné jobban megismerni az illóolajokban rejlő rendkívüli gyógyító erőt, annak ajánljuk, vegyen rész a Budapest Drops 2017 Aromaterápia Konferencia, Workshop, Kiállítás és Vásárnap eseményén, melyet az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete szervez. Még van pár nap jelentkezni!

A RIKA AromaÉkszerekkel most -mivel készítésükkel kicsit elcsúsztunk-, sajnos nem tudunk részt venni a konferencián. De majd legközelebb!

A visszaszámlálás viszont hamarosan elkezdődik!
Nemsokára lehull a lepel, és minden érdeklődő megismerheti a RIKA AromaÉkszerek bemutatkozó kollekcióját!

 


 

* * *

A 4 legújabb RIKA AromaÉkszer…

Címkék: , , , ,