Az aromaterápia nem más, mint növényekből kinyert olajok használata az egészség védelmének, megőrzésének, a szervezet egyensúlyának fenntartása, illetve a jó közérzet elősegítése érdekében. Az illóolajok nagyon pozitív, jótékony hatással vannak a testre, a lélekre és a szellemre egyaránt.”

Az aromaterápia története dióhéjban

A növények gyógyító hatásait elődeink évezredek óta ismerték és használták.

Egyiptomiak vallási ceremóniákhoz füstölőt használtak, de a balzsamozásnak is elengedhetetlen kellékei voltak. Igazi élvezetet jelentett számukra az illatos fürdő, a kényeztető illóolajos masszázs is.

Kínában az aromaterápia az ősi híres masszázs és akupresszúra mellett a harmadik fő gyógyítási, orvoslási módszer volt, de vallási ceremóniáikhoz ők is használtak füstölőket, aromabotokat.

Indiában az Ayurveda tradicionális gyógymód része az aromaterápiás masszázs is a szárított és friss gyógynövények használata mellett.

Görög birodalomban orvoslásra és kozmetikai célokra használták a különböző illóolajokat. Pedacius Dioscorides, egy görög orvos könyve a gyógynövényekről, legalább 1200 évig a Keleti Világ orvoslásának kézikönyve volt.

Rómaiak hivatalos fürdőházakat építettek. Róma a kényeztető, illatos fürdők miatt lett ismert, mint a világ fürdővárosa. A kereskedelmi utak létrehozásával a távoli India és arab világ egzotikus olajai és fűszernövényei is elérhetőkké váltak.

Európába a keresztes háborúk idején jutott el a desztillációs eljárás, majd  a Római Birodalom hanyatlása után el is tűnt. A középkorban csak a kolostorokban használtak illóolajokat, melyet a szerzetesek maguk termesztette gyógynövényekből készítettek, a különféle gyógyteák és orvosságok mellett.
Spanyolok Dél-Amerika meghódításával ismerték meg, és hozták Európába az évszázados azték, ill. az észak-amerikai indiánok által is gyógyításhoz használt gyógyfüveket, különféle illóolajokat és módszereket.
19. században angol tudósok kezdték el vizsgálni az illóolajok hatásait.

Aromaterápia, ill. maga a kifejezés is, egy francia kémikus és illatszergyártó dr. René-Maurice Gattefossé nevéhez köthető, aki a laboratóriumában egy robbanás során súlyosan megégette a kezét, és automatikusan a keze ügyébe eső folyadékba mártotta, ami épp egy levendulaolajjal teli edény volt. A seb meglepően gyorsan és hegesedés nélkül gyógyult meg. Ezt követően kezdte el alaposabba tanulmányozni az illóolajok antiszeptikus, gyulladáscsökkentő hatásait, ennek szentelve az életét.

Az aromaterápia használata napjainkban Angliában, Németországban és Franciaországban a legelterjedtebb, de Magyarországon is egyre többen kezdik felfedezni az illóolajok nem mindennapi erejét, és ezt a szelíd gyógymódot.

Forrás

De hogy pontosan mik is azok az illóolajok és hogyan készülnek?
Katt a linkre és kiderül!

 

* * *

FONTOS!

===> Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek.

===> Aki nem jártas az illóolajok világában és nem ismeri a különféle olajok aromaterápiás hatásait, annak javasoljuk, kérje szakképzett aromaterapeuta tanácsát, segítségét!

===> Kérjük, figyelembe venni, hogy az aromaékszerek használata nem helyettesít semmilyen orvosi vizsgálatot és kezelést!

* * *

 

 

* * *

Viselj Te is RIKA AromaÉkszert és
élvezd az aromaterápiás
illatok jótékony hatását bárhol, bármikor!

* * *

A 4 legújabb RIKA AromaÉkszer…