Illóolajokkal a test, a lélek és a szellem harmóniájáért!

Az illóolajok jótékonyan befolyásolhatják szervezetünket.
Ehhez fontos a megbízható helyről származó, 100 % tisztaságú, természetes illóolajok használata!

Az illóolajok alkalmasak  lehetnek az egészség megőrzésére, a szervezet egyensúlyának fenntartására, helyreállítására, a jó közérzet biztosítására, betegségek megelőzésére, és testi, valamint lelki eredetű betegségek gyógyítására.

Nézzük! Hogyan használhatjuk az illóolajokat?
Milyen módszerek vannak?

A teljesség igénye nélkül, röviden vegyük sorra a lehetőségeket!
Kezdjük a legismertebbel!

Párologtatás

Kerámia illóolaj párologtató, vagy elektromos aroma diffúzor segítségével párologtatjuk az illóolajokat, így fertőtleníthetjük egy-egy helyiség levegőjét, de a pislákoló aromalámpa fényével és illatával meghitt hangulatot is teremthetünk.

Inhalálás

Többnyire légúti megbetegedések esetén használatos módszer. Forró vízbe cseppentsünk pár csepp illóolajat és fejünket egy törölközővel, vagy lepedővel letakarva lélegezzük be a párát. Fokozottan figyeljünk, nehogy leforrázzuk, megégessük magunkat!

Száraz inhaláció

Illóolajok orron keresztüli közvetlen belélegzése. Az illóolajat papírzsebkendőre, vattapamacsra cseppentve szagolgatjuk, esetleg szagló üvegcsét használunk.
A RIKA AromaÉkszereket is e módszert figyelembe véve terveztük meg!

(KATT IDE! <<< Kicsit részletesebben bemutatjuk a száraz inhalációs lehetőségeket és azt, hogy az aroma ékszerek használata miben más, mint a többi aromaterápiás belélegzéses módszer?)

Gyógyító illatok & AromaÉkszer

Illóolajos fürdő

Készíthetünk immunerősítő, lázcsillapító, kényeztető fürdőt. Pár csepp illóolajat cseppentsünk kanálnyi tejszínbe, mézbe vagy tengeri sóra és így keverjük bele a fürdővízbe. Kisgyermekeknek aromavízzel készítsük a fürdőt!

Ilóolajos lábfürdő

Immunerősítés, lábápolás céljából készíthetünk illóolajos lábfürdőt.

Illóolajos lemosás, borogatás:

Elsősorban bőrelváltozások, sebek kezelésére hatékony külső módszer.

Bedörzsölés

A fájdalomhelyén bedörzsölve érzéstelenítő, fájdalomcsillapító hatású
Köhögéscsillapító és köptető hatáshoz mellkasra vagy a hátra kenve használható módszer.

Illóolajos masszázs

Az illóolajakat növényi olajjal elkeverve alkalmazzák. Az illóolaj a bőrön keresztül masszázs segítségével jut be a szervezetbe. Izomlazításra, immunrendszer erősítésére, kényeztetésre, stresszoldásra, vagy épp vágykeltésre szolgálhat.

Illóolajok belső alkalmazása:

Több olajat fűszerként is használunk, de konkrét betegség gyógyítására belsőleg is szokták  alkalmazni az illóolajokat. Különösen Franciaországban van nagy hagyománya ennek a módszernek.
Hazánkban jelenleg nem engedélyezett!


* * *

FONTOS!

===> Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek.

===> Aki nem jártas az illóolajok világában és nem ismeri a különféle olajok aromaterápiás hatásait, annak javasoljuk, kérje szakképzett aromaterapeuta tanácsát, segítségét!

===> Kérjük, figyelembe venni, hogy az aromaékszerek használata nem helyettesít semmilyen orvosi vizsgálatot és kezelést!

* * *


KATT IDE! <<< Kicsit részletesebben bemutatjuk a száraz inhalációs lehetőségeket. … és hogy az aroma ékszerek használata miben más, mint a többi belélegzéses módszer? 

Tarts velünk!

* * *

Viselj Te is RIKA AromaÉkszert és élvezd az illatok jótékony hatását bárhol, bármikor!

* * *

A 4 legújabb RIKA AromaÉkszer…