Egy nagyszerű családi program a hétvégére!

2022. június 11. szombaton rendezik meg Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált a Kárpát-medence harminc helyszínén egyidőben, azonos programpontokkal. Igazán nagyszabású rendezvény lesz, közel 20 000 táncos, zenész és kézműves részvételével.

A somogyi helyszínen, Bőszénfa – Ropolypusztán MI IS OTT LESZÜNK! 🙂

RIKA Kerámia- Gyöngy- és AromaÉkszerek, lakásdíszítő ajándéktárgyak mellett KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOKAT IS TARTUNK!

👉 Keressetek bennünket a >>> Zselici Ezüsthárs Natúrpark Egyesület sátrában!

SZERETETTEL VÁRUNK KICSIKET ÉS NAGYOKAT!


“A fesztivál célja, hogy a nagy nyilvánosság előtt megmutassa az öt évvel ezelőtt elindult Csoóri Sándor Program eredményeit, a népművészeti mozgalom kiemelkedően magas színvonalát, résztvevőinek sokaságát.
A fesztivál idején, Csíkszeredától Körmendig, a Kárpát-medence harminc helyszínén, azonos időpontban, sok ezer népviseletbe öltözött néptáncos részvételével zajlik istentisztelet, majd a templom előtti tánc. Igazi látványosságnak ígérkezik a néptáncosok, népzenészek felvonulása, a déli harangszó után elhangzó közös ének és körtánc.
A közös programokat követően délután, helyszínenként eltérő, változatos eseményekkel, tánctanításokkal, népzenei és kézműves bemutatókkal, gálaműsorokkal estig folytatódik a különleges fesztivál. A közel 20 000 táncos, zenész és kézműves részvételével létrejövő páratlan rendezvényen az érdeklődők megláthatják, hogy miként őrzi, éli meg és teremti ujjá a Kárpát-medence egyedülálló, csodálatos népművészetét sokezer idős és fiatal, határainkon innen és túl.
30 HELYSZÍNEN, egyidőben a Kárpát-medencében:
Bőszénfa–Ropolypuszta, Budapest, Csíkszereda, Csongrád, Debrecen, Eger, Jászapáti, Kecskemét, Kozármisleny, Körmend, Lenti, Marosvásárhely, Nagyida, Nagyvárad, Nyíregyháza, Pápa, Pécs, Perkő, Révkomárom, Salgótarján, Sárospatak, Szabadka-Palics, Szarvas, Szamosújvár, Százhalombatta, Székelyudvarhely, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya, Vitnyéd” (Forrás)

További információk az esemény facebook oldalán: www.facebook.com/csoorifesztival/